אזורים מומלצים ללינה ביער השחור

כשתכננתי את הטיול הראשון שלי ביער השחור, גיליתי מהר מאוד שמציאת לינה היא משימה לא פשוטה כלל. מצאתי את עצמי טובע במבול של מידע, המלצות ומחשבות. אז במקום שגם אתם תלכו לאיבוד בים המידע הזה, צמצמתי לכם את הרשימה! הנה האזורים הכי שווים (בעיניי) שבהם מומלץ לחפש את הצימר/מלון המושלם.

לחצו כאן במידה ואתם מחפשים מקומות לינה שמספקים את הכרטיס האדום של היער השחור

מפת אזור היער השחור

אזור טיטיזי (Titisee-Neustadt)

אזור טיטיזי (או טיטיזה) נחשב בצדק לאחד ממוקדי הלינה המבוקשים ביותר בדרום היער השחור, והוא למעשה "הלב" של האזור כולו. היתרון המרכזי שלו הוא הנוחות והמיקום המרכזי: הוא נמצא במרחק נסיעה קצר מרוב האטרקציות הפופולריות, מה שהופך אותו לבסיס אידיאלי לטיולי כוכב.

כאשר מדברים על לינה באזור, הכוונה היא לרוב לסביבת אגם טיטיזי היפהפה (שממוקם כ-10 דקות נסיעה מהעיירה טיטיזי-נוישטדט). האגם עצמו מציע טיילת נעימה, מסעדות, פעילויות מים ושפע של אפשרויות לינה מגוונות.

שימו לב: מכיוון שהאגם הוא נקודת ציון מרכזית, ליד כל יישוב מומלץ ברשימה צוין המרחק שלו מהאגם.

רשימת מקומות לינה מומלצים באזור טיטזי

אזור הינטרצארטן (Hinterzarten)

אזור הינטרצארטן ממוקם במרחק נסיעה קצר מאגם טיטיזי ונחשב לאחת מנקודות הלינה הנוחות ביותר בדרום היער השחור. היישוב עצמו שקט, מטופח ומוקף בנופים ירוקים, מה שהופך אותו לבסיס מצוין לטיולי כוכב לכל המשפחה. רבים בוחרים בו בשל האיזון בין קרבה לאטרקציות המרכזיות לבין אווירה רגועה יותר מאשר סביב האגם.

סביב היישוב תמצאו מסלולי טבע יפים במיוחד, כולל המסלול המפורסם של רוואנה שלוכט המתאים למשפחות, חורשות עבות, נקודות תצפית ומסלולים קצרים שמרגישים ממש כמו גלויות חיות. בהינטרצארטן תמצאו גם מגוון דירות נופש ומלונות קטנים ונעימים, מה שמאפשר התאמה קלה לכל סוג של טיול.

באופן כללי, אם אתם רוצים להיות קרובים לטיטיזי אבל להרגיש מעט יותר שקט, הינטרצארטן היא בחירה מצוינת.

רשימת מקומות לינה מומלצים באזור הינטרצארטן

אזור לנצקירש (Lenzkirch)

לנצקירש הוא אחד האזורים הנוחים והנעימים ללינה בדרום היער השחור, והוא ממוקם ממזרח לאגם טיטיזי, במרחק נסיעה של כ-10 דקות ממנו. היישוב מציע אווירה כפרית ושקטה, והוא בחירה מצוינת למטיילים שמחפשים לינה רגועה במחיר נוח יותר בהשוואה לאזורי האגם העמוסים.

בגלל המיקום המרכזי שלו, לנצקירש מתאים מאוד לטיולי כוכב: מפה תוכלו להגיע בקלות לפלדברג, שלוכזי, טודנאו, טיטיזי והינטרצארטן. ברוב מקומות הלינה תמצאו דירות נופש מאובזרות היטב ובתי הארחה משפחתיים שמעניקים חוויית אירוח מקומית ונעימה.

היישוב עצמו מוקף בנופים ירוקים, מסלולי הליכה נעימים וכפרים קטנים שמוסיפים לאווירה המיוחדת של האזור. מדובר באחת הבחירות היציבות ביותר למשפחות, זוגות ומטיילים שרוצים גישה נוחה לאטרקציות בלי להישאר בלב העומס.

רשימת מקומות לינה מומלצים באזור לנצקירש

אזור לופינגן (Löffingen)

לופינגן הוא יישוב קטן, שקט ודי מנומנם שנמצא מזרחית לטיטיזי, במרחק של כ15 דקות נסיעה מהאגם. האזור פחות תיירותי בהשוואה לטיטיזי, הינטרצארטן ולנצקירש, ולכן הוא מתאים למי שמחפש לינה רגועה, מרווחת ובדרך כלל גם זולה יותר. מרבית מקומות האירוח כאן הם דירות נופש מאובזרות, חלקן חדשות ומרווחות במיוחד, מה שהופך את האזור לאהוב על משפחות.

היישוב עצמו מעניק תחושה כפרית אמיתית, עם רחובות שקטים, מספר בתי קפה, סופר, מאפייה ושירותים בסיסיים שיכולים להקל על השהות במידה ואתם מתכננים לבשל בעצמכם. למטיילים שרוצים להיות קרובים לאטרקציות בלי לוותר על שקט וללא הלחץ של אזורי המרכז, לופינגן היא בחירה מצוינת.

רשימת מקומות לינה מומלצים באזור לופינגן

אזור פלדברג (Feldberg)

אזור פלדברג ממוקם דרומית לטיטיזי ונחשב לאחד המרכזיים בדרום היער השחור. זהו ביתו של הר פלדברג, ההר הגבוה ביותר באזור, סביבו תמצאו מסלולי טבע יפים, נקודות תצפית ואטרקציות מוכרות. באזור נמצאים גם אתרים פופולריים כמו שביל אנטון התרנגול, מתחם פאנדורנה ומפלי טודנאו, מה שהופך את פלדברג לבסיס מצוין לטיולי כוכב.

רשימת מקומות לינה מומלצים באזור פלדברג

אזור טודנאו (Todtnau)

אזור טודנאו נמצא דרומית לפלדברג והוא אחד המקומות האהובים בדרום היער השחור בזכות שילוב של טבע ואטרקציות. האתרים המזוהים ביותר עם האזור הם מפלי טודנאו המרשימים ומגלשות ההרים הפופולריות, שנחשבות לאטרקציה שחובה לחוות לפחות פעם אחת. בנוסף, באזור נמצא גם גשר הולכי הרגל התלוי של טודנאו, שמציע תצפיות יפות על העמק ומוסיף חוויה שונה ומיוחדת למבקרים. טודנאו מתאימה כבסיס לטיולי כוכב קצרים בדרום היער השחור, עם נופים פתוחים, מסלולי הליכה נעימים ומרחק נסיעה נוחה לפלדברג ולאזורים מרכזיים נוספים.

רשימת מקומות לינה מומלצים באזור טודנאו

אזור שלוכזי (Schluchsee)

אזור שלוכזי נמצא דרומית לאגם טיטיזי ומושך מטיילים שמחפשים שקט, טבע ומרחבים פתוחים יותר. האגם עצמו נחשב לאגם המלאכותי הגדול ביער השחור והוא ידוע במים הצלולים שלו ובאווירה רגועה במיוחד. זהו אחד ממרכזי ספורט המים הבולטים באזור, ותמצאו בו שחייה, שייט, השכרת סאפ וקיאקים, לצד מסלולי הליכה ורכיבה סביב האגם. האזור מתאים למי שמחפש לינה באווירה שלווה יותר, עם נופים ירוקים, גישה נוחה לאגם וקרבה טובה לאזור פלדברג וטודנאו.

מקומות לינה בשלוכזי

אזור פרייבורג (Freiburg)

העיר פרייבורג נחשבת לבירת היער השחור והיא בחירה מצוינת למי שמעדיף לינה בסביבה עירונית, נוחה ותוססת יותר. העיר מציעה שילוב מוצלח של אווירה צעירה, שווקים יפים וקרבה טובה לאזורי הטיול המרכזיים בדרום היער השחור. שוק פרייבורג ליד הקתדרלה, סמטאות העיר העתיקה, החנויות, המסעדות ובית חב"ד הופכים אותה לנקודת לינה שימושית עבור מטיילים רבים.

זהו גם המקום בו יש סיכוי גדול יותר למצוא מקומות לינה ממוזגים באזור היער השחור.

מקומות לינה באזור פרייבורג

מקומות לינה נוספים ביער השחור

אם אתם מחפשים לינה בדרום היער השחור אבל פחות מתחברים לריכוזים המוכרים כמו טיטיזה, פלדברג או הינטרצארטן, תוכלו למצוא ביישובים הקטנים יותר אפשרויות נעימות ושקטות, לעיתים גם במחירים נוחים יותר. ריכזנו רשימה של מקומות לינה מומלצים שנמצאים באזורים יפים, אך פחות מתוירים ועדיין במרחקי נסיעה נוחים מכל האטרקציות המרכזיות.

הפרטים המלאים בקישור הבא: מקומות לינה נוספים ביער השחור

אזור פארק אירופה (Europa Park) ופארק רולאנטיקה (Rulantica)

פארק אירופה הוא אחד מאתרי הבילוי הבולטים באירופה, ומטיילים רבים רואים בו נקודת שיא של הטיול ליער השחור. כמות המתקנים, המופעים והעולמות המושקעים שבו הופכים אותו לחוויה של יום שלם, ולעיתים אפילו יומיים, במיוחד למשפחות עם ילדים או למי שמתכנן גם ביקור בפארק המים רולנטיקה הסמוך.

בגלל אופי החוויה והזמן שנדרש כדי ליהנות מהפארקים בלי לחץ, רבים מעדיפים ללון לפחות לילה אחד באזור רוסט, העיירה הסמוכה לפארק. זה חוסך נסיעות ארוכות בבוקר ובערב, מאפשר להיכנס לפארק מוקדם, ומקל במיוחד על משפחות שמגיעות מותשות אחרי יום אינטנסיבי.

בסביבה תמצאו מגוון רחב של אפשרויות לינה, מדירות נופש וצימרים מקומיים ועד למלונות הרשמי של פארק אירופה, שממוקמים ממש לצד הכניסה ומציעים חוויה מגוונת וסגנונות שונים. גם אם אינכם מעוניינים לישון בתוך הפארק עצמו, ברוסט וביישובים הקרובים אליו יש שפע מקומות נוחים, נקיים ומתאימים למשפחות.

מקומות לינה מומלצים באזור פארק אירופה

אזורים נוספים שכדאי לקחת בחשבון

אם אתם מחפשים טיולים או מסלולים באזורים מעט מחוץ לאזור המרכזי של היער השחור, יש עוד כמה אזורים שכדאי לחשוב עליהם: אזור באדן באדן, צפון היער השחור, אזור חבל אלזס שבצרפת במידה ואתם מעוניינים בכך ועוד

לינה באזור גבול שוויץ

לרוב ביקור בשוויץ ובמיוחד במפלי הריין הוא חלק מטיול היום ואינו דורש לינה במקום. אם בכל זאת תרצו לישון באזור, תוכלו לבדוק את המקומות הבאים שהומלצו בקבוצה שלנו: Hotel LottstettenHotel Holzscheiter, Ferienwohnung Blütenzauber

זכרו בסופו של דבר מקום הלינה אמור להתאים לתוכניות שלכם ולא להיפך. גלו גמישות, נסו לחקור מקומות נוספים ובחרו את מקום הלינה המתאים ביותר עבורכם!

לחצו כאן לטיפים שימושיים בהזמנת מקום לינה ביער השחור

לחצו כאן לחיפוש מקומות לינה באזור היער השחור

לחצו כאן לרשימת מקומות הלינה הפופלריים ביותר ביער השחור

שאלות נפוצות

רוב המטיילים בוחרים בטיטיזי בגלל המיקום המרכזי והנוחות. אפשרויות נפוצות נוספות הן הינטרצארטן, שלוכזי, טודנאו או פלדברג.

כן, אם מתכננים ביקור של יומיים בפארק אירופה / רולאנטיקה. אחרת עדיף לישון קרוב יותר לטיטיזי.

רכב מומלץ מאוד. תחבורה ציבורית קיימת, אבל פחות נוחה למשפחות.

הזמן האידיאלי נע בין שבוע לעשרה ימים במידה ורוצים לשלב גם באזורים סמוכים כמו אלזס ומפלי הריין

רוב המקומות לא מציעים מזגן, אבל יש כמה מקומות לינה שניתן למצוא בהם לינה ממומזגת. מקומות לינה עם מזגן ביער השחור

אז מה היה לנו?

תודה שהצטרפת

המידע שביקשת כבר בדרך!
במידה ולא מצאת אותו בתיבה הראשית כדאי לבדוק גם בתיבת קידומי המכירות או הספאם (גם זה קורה לפעמים)
כמובן לא לשכוח להוציא אותו משם, כדי שתוכלו לקבל גם את שאר החומרים שהבטחתי לשלוח לכם

מתעניינים ביער השחור?

הצטרפו אלינו לקבוצת הפייסבוק ונשמח לעזור.

מתעניינים ביער השחור?

למה להתלבט לבד? הצטרפו אלינו לקבוצת הפייסבוק ותוכלו לשאול את מי שכבר ביקר במקום.