הכניסה הדרומית (טירת לאופן)
ניווט על ידי Waze
אפריל – 11:00-17:00
מאי – 10:00-18:00
יוני עד אוגוסט – 9:30-18:30
ספטמבר – 10:00-18:00
אוקטובר 11:00-17:00
לחצו כאן לשעות הפעילות העדכניות
הכניסה הצפונית (טירת ורן)
ניווט על ידי Waze
פתוחה 24 שעות
אם פארק אירופה נחשב לאטרקציית חובה לכל מי שמטייל באזור היער השחור עם ילדים, מפלי הריין המרשימים, נחשבים לאטרקציית חובה לכל מי שרוצה להתרשם מעוצמתו ויופיו של הטבע.
נהר הריין אשר בו זורמים המפלים נחשב לנהר הארוך ביותר במערב אירופה. תחילתו של הנהר היא באזור הרי האלפים והוא עובר דרך אגם קונסטנץ, גרמניה והולנד אשר שם הוא נשפך לים הצפוני שבאוקינוס האטלנטי. המפלים המרשימים והגבוהים ביותר באירופה ממוקמים בסמוך לעיירה שפהאוזן שבשוויץ ומגיעים לגובה של 23 מטר, בעונת הקיץ שבה מפשיר הקרח, זרימת המים עצומה ומגיעה לממוצע של 700 מ״ק לשניה!
מרבית המבקרים במפלים משלבים באותו היום את העיירה שטיין אם ריין או את אזור אגם קונסטנץ
למפלי הריין שני צדדים האחד בצד הדרומי של טירת לאופן (לטעמינו גם הצד המומלץ יותר) והשני בצד הצפוני של טירת וורת.
בצד זה שלטעמינו הוא הצד המומלץ יותר, תוכלו לחנות את רכבכם ולרכוש כרטיס כניסה במרכז המבקרים או באחת מהמכונות האוטומטיות שבמקום. באמצעות הכרטיס תוכלו להיכנס למתחם ה-Historama המציג תצוגה היסטורית של המקום ולמסלול היורד מטה הכי קרוב שאפשר למים הזורמים והכולל מרפסת תצפית מרשימה. בחזרה תוכלו לעלות באמצעות מעלית שנמצאת במקום ותעניק לכם תצפית נוספת על המפלים מנקודת מבט שונה. במידה ואתם מעוניינים להשתמש באחת מאפשרויות השיט שבמקום תוכלו למצוא בסוף המסלול תמצאו קיוסק שבו תוכלו לרכוש כרטיסים לשיט באגם עליו נפרט בהמשך הפוסט.
הכניסה הצפונית ממוקמת בסמוך למבנה בשם טירת וורת. לאחר שתחנו את רכבכם תוכלו לטייל בטיילת שבמקום, לאכול ארוחה קלה על אחד הספסלים או פשוט לשבת ולהתרשם מהמפלים אשר למולכם.
במידה ותרצו, תוכלו גם לבקר בפארק החבלים הסמוך או לאכול במסעדה היוקרתית הממוקמת בטירה עצמה. נקודה זו היא למעשה הנקודה ממנה יוצאים לשיט בנהר.
במפלי הריין קיימות מספר אפשרויות שיט אשר מנוהלות במשך שנים על ידי חברה משפחתית בשם משפחת מנדלי שאת שמה תוכלו לראות על הסירות השטות באזור. את הכרטיסים לשיט תוכלו לרכוש מראש או במקום
מסלול מספר 1 – המסלול הצהוב
זהו המסלול האקסטרימי (וגם היקר ביותר) אשר ייקח אתכם בשיט לכיוון הסלע הממוקם ממש באזור המפל עצמו. כאשר תגיעו לסלע תוכלו לטפס לפסגה ולהתרשם מהנוף המדהים הנשקף ממנו. משך השיט כולל העצירה הוא כ-30 דקות והוא יוצא בכל 30 דקות (היו מוכנים להירטב).
מסלול מספר 2 – המסלול האדום
זהו המסלול אשר בו תעברו במידה והגעת דרך טירת לאופן, המסלול הינו המסלול הקצר ביותר ומטרתו להעביר את המבקרים בין שתי הגדות של הנהר. משך השיט הוא כ3 דקות ויוצא בכל 15 דקות מאחת הגדות.
שימו לב: נכון לזמן כתיבת הפוסט מחיר המעבר בקו האדום כלול מראש במחיר כל שייט שתבחרו, במידה ורכשתם כרטיס מראש יש להציגו בקופות
מסלול מספר 4 – המסלול הכחול
מסלול העובר בסמוך למפלים ובאגן המים שבמקום. משך השיט הוא כ-15 דקות ויוצא בכל 30 דקות. מסלול זה הוא לדעת רבים המסלול המומלץ ביותר וכמו כן המסלול מתאים גם לבעלי מוגבלויות וכסאות גלגלים
מסלול מספר חמש – המסלול הורוד
זהו המסלול הארוך ביותר והיחיד אשר כולל הדרכת אודיו (כולל בשפה העברית), בהדרכה תוכלו לשמוע על ההיסטוריה של המפלים ומידע נוסף אודותיהם. משך השיט הוא כ-30 דקות ויוצא בכל 60 דקות.
בחרו את השייט המתאים לכם
שימו לב:
באזור המפלים ישנם שתי חברות הנושאות את השם מנדלי האחת Rhyfall Mändli שהיא החברה המרכזית הפועלת באזור ומחזיקה בסירות אשר מפורטות בפוסט זה, וחברה נוספת בשם Schiffmändli אשר פועלת גם היא באזור אך מחזיקה בסירות שונות בצבעים ומסלולים שונים דוגמת המסלול הירוק והכתום המפורטים באתר הרשמי שלהם. מסלולי חברת Schiffmändli אינם מפורטים בפוסט זה, על כן שימו לב איזה כרטיס אתם רוכשים ולאיזו חברה הוא שייך
במידה ותרצו תוכלו למצוא באזור המפלים אטרקציות נוספות שאותן תוכלו לשלב בעת ביקור במקום
אם התמזל מזלכם ואתם נמצאים באזור היער השחור ב31.7 מומלץ מאוד להגיע לאזור המפלים מכיוון שאז בשעה 21:45 בכל שנה, מוארים שמי הלילה בזיקוקים מרהיבים (קחו בחשבון שביום זה צפוי עומס ולכן מומלץ להגיע למקום בתחבורה ציבורית).
כרטיסים ניתן לקנות במקום או לרכוש אונליין דרך אתרי התיירות השונים דוגמת אתר GetYourGuide או באתר הרשמי
מחירי המשטים משתנים בהתאם למסלול הנבחר כאשר המסלול הזול ביותר הוא המסלול האדום והיקר ביותר הוא המסלול הצהוב
מפת השיט נלקחה מ Rhyfall-maendli.ch
מפלי הריין ממוקמים בסמוך לעיירה שאפהאוזן שבצפון בשוויץ
רוחב המפל הוא כ-150 מטר וגובהו כ-23 מטר
בכל האזור ניתן לשלם גם במטבע היורו אם כי העודף שיוחזר, יוחזר אליכם בפרנק שווצרי
כן, השייט בסירה הורודה כולל גם הסבר האודיו בעברית
כן, מסלול מספר 4 מותאם לבעלי מוגבליות עם כסאות גלגלים
כל הזכויות שמורות © היער השחור | המדריך המלא לאזור היער השחור
אתר נוסף מסדרת אתרי ✈️ Travelto.co.il
הנהלת האתר עושה ככל יכולתה לוודא שהמידע המוצג באתר יהיה המידע השלם והמדויק ביותר אך יובהר, כי עלולים להופיע בו, בתום לב, אי דיוקים או שגיאות. הנהלת האתר לא תישא באחריות כל שהיא הנובעת מהן או קשורה אליהן. ט.ל.ח
למה להתלבט לבד? הצטרפו אלינו לקבוצת הפייסבוק ותוכלו לשאול את מי שכבר ביקר במקום.